Hero
Miért is jó a felhőszolgáltatás? - 2. rész

Alkalmazkodik a mérethez


Mondják, hogy a világon semmi sem állandó; akkor miért pont a cégek mérete volna a szabályt erősítő kivétel? Egy vállalkozás informatikai igényeiben ráadásul nem a méret az egyetlen faktor, a piaci hatékonyság növelésüket célzó húzások rengeteg olyan helyzetet teremtenek, amit gyorsan le kell követnie az IT-nak. Ez a fizikai gépek dominálta világban sokszor épp a jó változások kerékkötője volt, mondván új eszközöket, pláne teljes rendszereket beszerezni sok pénz- és időbeli erőforrás, ami aztán a status quo fenntartására ösztönözheti a vezetőket. (széljegyzet: ugye neked is volt már olyan munkahelyed, ahol az elején megkértek, pár napig vidd be a saját laptopod?)


A felhő ezzel szemben könnyűszerrel alkalmazkodik az aktuális növekvő vagy csökkenő igényekhez, az átállítása jórészt egy napon belül elvégezhető. Ennek a kulcsa az iménti pontokban bemutatott virtualitás, ez teszi lehetővé, hogy a cég az adott időszakhoz mérten mindig megfelelő, avagy se túl sok, se túl kevés kapacitással bírjon.


Nagy márkák és a felhő


Csak hogy ezt a fejezetet is egy globális igazsággal üssük fel: a nagy figyelem sok pénzt is vonz magához. A cloud technológia drasztikus erősödése mindinkább vonzza a tőkét, az igazi nagy játékosok mérhetetlen forrásokat öntenek abba, hogy az ő felhőszolgáltatásaik legyenek a legnépszerűbbek a célközönségeikben. Emiatt a Föld összes vezető IT logója alatt hemzsegnek a különböző cloud megoldások, amiket aztán megbízható, a helyi piacot ismerő partnereken keresztül értékesítenek. Mi a Dark Networks-nél a Microsofttal vagyunk partnerségben régóta, aminek köszönhetően a Microsoft 365 egyik vezető magyarországi forgalmazói vagyunk.


Az évek óta tartó együttműködés pedig több évnyi tapasztalatot is hozott, azaz amint megismerjük a Te céged igényeit, azonnal átlátjuk, hogy siethet a segítségedre a felhő.  Kezdjünk el beszélgetni róla!

Logo
Dark Networks Kft.
8000 Székesfehérvár, Pozsonyi út 99/C.
info@darknetworks.hu
+36 22 876 640
Copyright @ 2022 Minden jog fenntartva. Dark Networks Kft.