Hero
Egyért tényleg kettőt
Ikon

Az “egyet fizet, kettőt kap” akciókból minden boltba járó embernek herótja van. Ez egyfelől érthető, másfelől viszont ha túlcsordul, vakok maradunk arra is, ha tényleg dupla értéket kapunk valamiért. Olyat, mint amilyen az Acronis Cyber Protect Cloud a kisvállalkozások számára.


Adott két informatikai terület, a biztonsági mentéseké és a vírusvédelemé. Ez a kettő első blikkre egymástól távoli is logikusan: az egyikben megvéded a meglévő állományt, a másikban pedig létrehozol egy mentést. A kiberbűnözés kreativitása viszont határtalan, ha pénz lehúzásról van szó és mint ilyen, a biztonsági mentések is remek terepet szolgáltatnak neki arra, hogy rajtuk keresztül furakodjanak be az érzékeny adatokért és dokumentumokért. Szintén józan paraszti ésszel elég komplexnek tűnik ez a pálya így, szóval jogos lehet a kérdés, hogyan érdemes elkezdeni?


Itt jön képbe az Acronis Cyber Protect cloud.


A Cyber Protect egyik nagy előnye rögtön az, hogy a felhőjéből minden olyan helyre elér, ahol a felhasználók járnak a különböző tech eszközökön; avagy mondhatjuk úgy is, hogy amerre a csalók megfordulnak. Ezeken a helyszíneken szabadon paraméterezhető a megoldás az ottani feladatoknak megfelelően. Arra kell gondolni, hogy könnyen beállítható, mit szeretnénk lefedni vele - lehet a teljes tartalom, a user céges telefonja, vagy akár csak maga a számlázó program. Ez egyrészt amiatt jó, mert sokkal költséghatékonyabb mint átfogó védőprogramokba fektetni, amik az indokolatlanul magas költség mellett a rendszerre is túl nagy terhet róhatnak, lassítva azt.


Utóbbi volt a vírusvédelem része, ejtsünk pár szót a biztonsági mentésekről, hogyan is kapcsolódik az Acronis-nál össze a kettő. A szoftver addig a pontig készíti a mentéseket, amíg valami fertőzöttet nem észlel. Amikor ez bekövetkezik, leáll velük és jelezni kezdi a tulajnak levelekkel, hogy potenciális kártevőt lát, amit aztán jóváhagyást követően el is távolít.


A megoldás elszámolása havidíjas, leginkább azért, hogy ne rójon túl nagy egyszeri terhet az ügyfélre. Ez önmagában persze nem jelent még semmit, mert lehetne igen nagy és átláthatatlan a havi konstrukció, az Acronis Cyber Protect viszont nagyon könnyen


kimutatható: 10-12 ezerből kompletten meg lehet védeni vele egy könyvelő vagy egy ügyvéd teljes munka tárát.


Na, ugye hogy ez a 2-in-1 nem is hangzik idegesítően!

Logo
Dark Networks Kft.
8000 Székesfehérvár, Pozsonyi út 99/C.
info@darknetworks.hu
+36 22 876 640
Copyright @ 2022 Minden jog fenntartva. Dark Networks Kft.