Hero
Amikor a régi iskola felhőbe megy
Ikon

A Microsoft az igazi old school informatikai márka. De ez közel sem azt jelenti, hogy a múltban ragadt!


IT szolgáltatóként a mindennapjaink során általában programokkal és kódokkal foglalkozunk, ami egy meglehetősen érzelemmentes, objektív tevékenység. Ugyanakkor magánemberként a mi életünket is keretezik a márkák és tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fontos az a szubjektív, emocionális élmény, amit egy logó láttán érzünk. A nap végén az ilyenektől leszünk emberek és nem algoritmusok - gondolj csak bele, ha az ilyen márkaélmények nem lennének, a világ összes vezetője egy Honda Jazzben ülne, mondván manapság azt szokták kihozni a strapabírás-költséghatékonyság optimalizáló egyenlet végén.


Mire gondolunk akkor, ha valaki azt mondja, Microsoft? Sokaknál az első számítógépes élmények jönnek fel, esetleg romantikus mementók képében a betárcsázós internet hőskorából, amikor este 10 után olcsóbb volt csatlakozni és a sötét szobában a Windows 98 pixeleit bámulták, amint épp betöltött a rendszer (a maga tempójában). Megint másoknak már a felnőttkori irodai képek merülnek fel, amikor beültek egy munkahelyre és vagy szervezett, vagy autodidakta Microsoft képzéseken keresztül sajátították el az Office kezelést, hogy aztán a legismertebb szoftvereivel végezzék a munkájukat. A Word és az Excel két generációnyi fehérgalléros munkaerőnek is olyan környezeti tartozék, mint a folyók és a fák.


Mi a közös ezekben a képekben? Leginkább az, hogy a Microsoft termékei régóta és nagyon mélyen az életünk részei, amik mint ilyenek erős márka képeket is kialakítottak. Megbízható. Bizonyított. Szükséges. Bonyolult. Régi. Ezek mind-mind olyan, fejünkben jogosan lecövekelt gondolatok, amik a Microsoft logó láttán jöhetnek.


Az idő viszont nem csak nálunk, de náluk is pereg, az informatika egyik legtőkeerősebb szereplőjeként pedig a verseny komoly résztvevői is. A 2010-es években kiépülő, kezelhetőségi és adatbiztonsági indokok miatt is erősödő felhő alapú technológia hullámából ők sem maradtak ki. A Microsoft365 egy ernyő megoldásuk, ami végtére azt tereli mai köntösbe, amit már 20 éve is csinált: növeli egy cég hatékonyságát. Léteznek ugyanakkor tévhitek is vele kapcsolatban, sokan csak egy újracsomagolt Office-ként néznek rá, ami viszont meglehetősen félrevivő. A jogtiszta Office programokhoz valóban hozzá lehet férni azoknak, akik csatlakoznak hozzá, viszont számos azon túli funkció is benne van, amiket aztán az aktuális szervezet méret és célok szerint lehet alakítani. Remek lehetőség van


például a különböző jogosultsági szintek szerinti dokumentum megosztásra, az online értekezlet összehívásra és lebonyolításra chat és videochat ablakokban, a kezelhetősége minden bevett eszköz típuson príma, illetve szót kell ejteni a külső kártevők elleni hatékony adatvédelemről is, ami a gyártó nimbusza miatt el is várható. A legjobb része, hogy nagyon jól kisakkozható az egyedi igényekre, és elhagyhatóak azok a funkciók, amik irrelevánsak, így nem lassítja a munkát meg nem is fogyasztja a pénztárcát feleslegesen.


A Microsoft365 egy valódi informatikai svájci bicska, ami tapasztalataink szerint a magyar cégek túlnyomó többségének igényeit még bőven túl is teljesíti. A Dark Networks hivatalos M365 licensz értékesítő. Aki az ügyfelünk lesz, biztos lehet abban, hogy együtt kitaláljuk azt, az ő szervezetének mi a legmegfelelőbb konstrukció. Egy jól kitalált, teljesen felhőben végezhető munkakörnyezet pedig már nem is annyira régies, ugye?

Logo
Dark Networks Kft.
8000 Székesfehérvár, Pozsonyi út 99/C.
info@darknetworks.hu
+36 22 876 640
Copyright @ 2022 Minden jog fenntartva. Dark Networks Kft.