Hero
3 érv a biztonsági mentés mellett

Sok bonyolultnak ható informatikai kifejezés létezik, a biztonsági mentés azonban elég egyértelműnek tűnik. Igaz viszont az is, hogy önmagában nem írja le mindazt, amiért érdemes áldozni rá. Ezekről az előnyökről írunk.


Mindannyiunkkal megesett életünk során az adatvesztés. Többeknek a hősidős Windows lefagyások emléke jöhetett fel elsőként. Ha kicsit előre lépünk az időben, ez jöhetett olyan banális helyzetekben is, mint egy mezei email piszkozat törlés, de újabban előfordulhatott az is, hogy valamilyen informatikai támadás áldozatai lettünk. Egy valami közös ezekben az idősíkokban: szívtuk a fogunkat az elveszett adatok, fájlok, anyagok miatt és arra gondoltunk, bárcsak kimentettük volna őket.


Itt érkezik a porondra a biztonsági mentés. Menjünk át a legfontosabb mellette szóló érveken.


#1 - Adatok visszaállítása


Az első érv maga az adatvesztésnek a megakadályozása, ami eredményben egyet jelent a kiindulási állapot visszaállításával. Normális napi ügymenet közben sokszor el sem tudjuk képzelni mekkora megakadást okoz, ha valamilyen jámbor vagy kártékony okból nem elérhető az az anyag, amivel dolgozunk. Az olyan biztonsági mentés megoldások, mint a Dark Networks kínálatában elérhető Acronis termékek, amik az adatállomány függvényében akár percek alatt visszaállítják az eredeti fájlokat.


#2 - Gyorsasági versenyelőny


Ahogy szokták mondani, “az idő pénz”. Egy cég életében elég hamar kimutatható pénzzé is lesz az az idő, amit egy informatikai jellegű leállás miatt tényleges munka nélkül kell eltölteni. Ráadásul minél nagyobb egy szervezet, annál inkább igaz, hogy szektorszintű IT problémáknak vannak kitéve, elég csak a rendszeres bankokat ért kibertámadásokra gondolni. Az, aki a leggyorsabban és leginkább megnyugtatóan vissza tudja állítani az adatait, egy fél nap alatt akkora előnyre tehet szert a versenytársakhoz mérten, amit máskor hónapok alatt tehetne csak.


#3 - Virtuális biztonság


Az elmúlt évek sláger kifejezése az IT piacon a cloud. A felhő szerepe a biztonsági mentés esetében ráadásul kiemelt is, mivel sok olyan fizikai helyzet van, amikor veszélybe kerülhetnek céges információk (pl. adatlopási kísérlet az irodából, természeti katasztrófa). Ilyenkor jó arra gondolni, hogy cégen belül van egy megoldás, ami akkor is eredeti állapotára hozza a szenzitív anyagokat, ha lecsap egy tornádó.

Logo
Dark Networks Kft.
8000 Székesfehérvár, Pozsonyi út 99/C.
info@darknetworks.hu
+36 22 876 640
Copyright @ 2022 Minden jog fenntartva. Dark Networks Kft.